2024’ün Merakla Beklenen HBO Polisiye Dizileri

4 dakikalık okuma

Kült polisiye antoloji dizisi True Detective’in dördüncü sezonu Night Country 14 Ocak’ta HBO’da yayınlanmaya başladı. Editörlerimizden Yağmur Çöl, 2024’te merakla beklediğimiz HBO polisiye dizilerini derledi.

2024’te Yayınlanacak HBO Polisiye Dizileri

The Sympathizer

2024’te yayınlanacak HBO orijinal dizisi The Sympathizer uzun zamandır merakla bekleniyor. Viet Thanh Nguyen’in Pulitzer ödüllü aynı adlı romanından ekrana uyarlanan dizi, ülkemizde BluTV’de yayınlanacak.

Başrollerini Robert Downey Jr. ve Hoa Xuande’nin paylaştığı dizinin yönetmen koltuğunda The Handmaiden ve Oldboy filmlerinin yönetmeni Park Chan-Wook oturuyor. Park Chan-Wook aynı zamanda Don Mckellar ile birlikte showrunner olarak da görev yapıyor. Dizinin yapım şirketleri arasında HBO’nun yanı sıra Rhombus Media ve A24 de yer alıyor.

The Sympathizer, Vietnam Savaşı’nın son günlerinde yarı Fransız, yarı Vietnamlı bir komünist casusun hikâyesini konu edecek. Güney Vietnamlı mültecilerden oluşan bir topluluk hakkında casusluk yaparken sadakati ile yeni hayatı arasında kalan bir adamın mücadelesini konu alan dizi, casusiyenin yanı sıra kültürlerarası bir hiciv olarak da tanımlanıyor.

the sympathizer

Dizide Xuande ve Downey Jr.’a; Fred Nguyen Khan, Toan Le, Vy Le, Alan Trong, Vy Le, Ky Duyen ve Sandra Oh eşlik ediyor.

The Jinx

İlk sezonu 2015’te yayınlanan ve iki Emmy ödülü kazanan HBO Orijinal dizisi The Jinx, ikinci sezonuyla 2024’te geri dönüyor.

Belgesel dizisinin ilk sezonu, gazeteci Susan Berman cinayetinden hüküm giymiş ve eşi Kathleen McCormak Durst’ın kaybolmasının arkasındaki baş şüpheli Robert Durst’ın gerçek hikâyesini anlatıyordu. 2015’ten sonra Durst’a dair araştırmalarına devam eden yapım ekibi, suçlunun hapishanede yaptığı konuşmaları inceledi, tanıklarla yeni röportajlar gerçekleştirdi ve bir dizi yeni kanıtla geri döndü.

the jinx HBO polisiye dizileri

A Hit the Ground Running Production tarafından yaratılan The Jinx’in yönetmen koltuğunda Andrew Jarecki oturuyor. Dizinin yapımcıları arasında Jarecki, Zac Stuart-Pontier, Kyle Martin, Charlotte Kaufman, Sam Neave, Richard Hankin, Susan Lazarus ve HBO’dan Nancy Abraham, Lisa Heller ve Sara Rodriguez yer alıyor.

Tokyo Vice

Jake Adelstein’in 2009’da yayımlanan aynı adlı romanından esinlenerek ekrana uyarlanan ve pilot bölümü Michael Mann tarafından yönetilen Tokyo Vice ikinci sezonuyla dönüyor. Dizi, 8 Şubat Perşembe günü HBO’da yayınlanacak.

tokyo vice

J.T. Rogers tarafından yaratılan dizinin başrolünde Baby Driver’ın yıldızı Ansel Elgort yer alıyor. Dizide Elgort’a; Ken Watanabe, Rinko Kikuchi, Rachel Keller, Ella Rumpf, Hideaki Ito, Show Kasamatsu ve Tomohisa Yamashita eşlik ediyor.

Tokyo’da geçen dizi, Tokyo Metropolitan Polis Departmanı’nda yaşanan yolsuzlukları bildiren ve açığa çıkartan Amerikalı gazeteci Jake Adelstein’in hikâyesini konu alıyor.

Editör

Türkiye'nin tek polisiye kültür dergisi.

Önceki Hikaye

Haftalık Polisiye Seyir Rehberi

Sonraki Hikaye

Death in Paradise 100. Bölümüyle BBC First'te

En Son Yazılar