Türkiye’nin İlk ve Tek Polisiye Kültür Dergisi 221B, 40. Sayısıyla Raflarda

4 dakikalık okuma

221B, 8 yaşında!

221B’nin ilk sayısı yayımlandığında henüz bir polisiye kültür dergisinden söz edilemiyordu ülkemizde; farklı ülkelerin polisiye tarihlerine, polisiyeyi belirleyen siyasi ve toplumsal tarihe dair yazılar, polisiye dizi, film ve belgesellere dair araştırmalar yoğunlukla ve derli toplu bir biçimde yapılamıyordu. Artık pek çok kitaba, teze, makaleye kaynaklık eden 40 sayılık, yaklaşık 4 bin sayfadan oluşan bir arşivden; özel haber, çeviri ve yazılarla her gün güncellenen 221bdergi.com sitesinden söz edebiliyoruz.

221B, 40 sayıdır yaptığı gibi yeni yollar açmaya devam ediyor; 8 yıl sonra bugün, kütüphanenizdeki geçmiş sayıları hâlâ okuduğunuzu söyleyen mesajlarınız “arşivlik bir dergi” amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Daha iyisini yapmak için yolumuza devam ediyoruz.

Hep birlikte nice sayılara ve yıllara!

221B’nin yeni sayısında kapakta Prime Video’daki polisiyeler var

Prime Video, ilk orijinal yerli dizisini yayınladı: Düğüm. Sekiz bölümden oluşan polisiye bir dizi olması vesilesiyle biz de Prime Video’da ABD’den Meksika’ya, Hindistan’dan İspanya’ya pek çok farklı kültürden polisiye dizi ve gerçek suç belgesellerini sizin için inceledik. Özenle hazırladığımız kapak dosyamızı keyifle okumanızı ve izlemenizi dileriz.

Üçüncü polisiye romanı Yarın Evdesin taze taze raflara çıkarken Gülce Başer’le buluştuk, Nihal Gürsoy serisinin üç romanını, polisiye edebiyatla ilişkisini konuştuk.

Silent Witness, BBC’nin 1996’dan beri yayınlanan kült suç draması. Dizinin başrol oyuncuları Emilia Fox ve David Caves, yeni sezon öncesi 221B’ye konuştu.

Ercan Akbay, ilgiyle takip ettiğiniz Gerçek Suçlar bölümünde bulunamayan seri katilleri inceledi. Onur Bayrakçeken ise yeni bir yazı dizisine başlıyor: Gerçek Suçlular. İlk yazısında neo-Nazi bir polis katilini mercek altına aldı.

Adli bilimlerle ilgili iki yazı bekliyor sizi yeni sayımızda. İlki her zamanki gibi Prof. Dr. Halis Dokgöz imzasını taşıyor, ikincisi ise 221B’de çizgi roman inceleme yazılarını keyifle okuduğunuz Dr. Batuhan Cantürk’ün.

Ekin Açıkgöz, At, Edebiyat, Silah köşesinde kalibre kavramını inceledi. Armağan Tunaboylu’nun Özerenköy Kitap Kulübü, John Grisham romanlarını tartışıyor.

Üstadımız Erol Üyepazarcı, 2023’te yayımlanan dikkat çekici yerli polisiye romanları inceledi. Sevin Okyay ise Colin Dexter’ın edebiyat yolculuğu ve Dedektif Morse karakterinin detaylarını yazdı.

Bülent Ayyıldız, 20. yüzyıl İtalyan edebiyatının en önemli kadın yazarlarından Natalia Ginzburg’un eserlerini; Aybars Yanık, Camilleri romanlarında kapıları neredeyse kırarak açmasıyla meşhur Catarella karakterini inceledi.

Doruk Tatar, casusiye köşesinde The Diplomat dizisini, Ömür Tanyel yeni yayınlanan Monsieur Spade’i inceledi. Orçun Onat Demiröz, Martin Scorsese sinemasının kökenlerine inerek son filmi Killers of the Flower Moon‘u gündemine aldı.

Anıl Ceren Altunkanat, Çocuktan Al Haberi köşesinde yine çok değerli çocuk kitaplarını inceledi. Alper Kaya, Yurttan Sesler Korosu köşesinde kayıp bir filmin izini sürdü. Okur öyküsü ve 221B Öneriyor köşelerimiz de sizi bekliyor.

Türkiye’nin ilk ve tek polisiye kültür dergisi 221B, yeni sayısıyla raflarda ve kitap satış sitelerinde…

Editör

Türkiye'nin tek polisiye kültür dergisi.

Önceki Hikaye

Riley Keough ve Lily Gladstone'un Başrollerinde Yer Aldığı Suç Draması 'Under the Bridge'den Yeni Fragman Yayınlandı

Sonraki Hikaye

Vietnam Savaşı'nda Bir Casusun Hikâyesi: 'The Sympathizer' BluTV’de Yayında

En Son Yazılar