Mamaloukas, 2017’de Yunanistan’ın prestijli ödüllerinden Anagnostis dergisinin “En İyi Roman Ödülü”ne layık görülen Kızıl Tugaylar’ın Gizli Örgütü isimli kitabında Avrupa’da sol silahlı mücadele geleneğinin “efsanevi” örgütlerinden Kızıl Tugaylar’ın dünyasını ve trajedisini anlatıyor. Üniversite öğrencisi Alessandro Fontana Bologna’da birdenbire ortadan kaybolur. Annesi, eski arkadaşı bir özel dedektif ve onun arkadaşı bohem havalı bir sahaf hep birlikte kayıp öğrenciyi aramaya koyulurlar.
Alessandro’nun çalışma masasında açık duran eski basım bir Che Guevara kitabı… Evde parke altından çıkan bir silah… Tesadüfen bulunan bir müsevedde sayfasının polisiye bir kitapta yer alması… Git gide derinleşen bir muamma, artan bir gizem… Bu ipuçları onları ucu Kızıl Tugaylar’a çıkan bir yola sokar. Kızıl Tugaylar’ın Gizli Örgütü farklı anlatıcıların söz aldığı dinamik kurgusuyla, son derece sürükleyici bir siyasi polisiye.
“Yazar olay akışının saçaklanmasıyla, sırrın açığa çıkmasıyla ve anlatım temposuyla ustaca baş ediyor.” Elisavet Kotzia
Dimitris Mamaloukas
Dimitris Mamaloukas 1968 yılında Atina’da doğdu. İtalya’da Lecce Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. 1999 yılında, daha sonra beyazperdeye de uyarlanan ilk kitabı Alkol Olduğu Sürece Umut Vardır’ı yazdı. Botanikçinin Büyük Ölümü, Yayıncının Kaçırılması, Dimitrios Mostra’nın Kayıp Kitaplığı (EKEBI-ERT 2007 ödülüne aday gösterildi), Asfaltın Yalnızlığı isimli polisiyelerin, Bankacı O’Brian’ın Kaçırılması (2017) ve Sahte Paralar (2018) isimli polisiye kitap serilerinin yanı sıra Özgür Ruh Fini (Altın Bilek Yayınları tarafından 2013 yılında Türkçe olarak yayımlandı) ve Elimi Tut isimli romanları vardır. Kızıl Tugaylar’ın Gizli Örgütü (2016) edebiyat dergisi Anagnostis tarafından en iyi roman ödülüne layık görüldü. Çocuklar için de polisiye romanlar kaleme aldı. Öyküleri pek çok seçkide, Yunanistan ve İtalya’nın büyük gazete ve dergilerinde yayımlandı. İngilizce ve İtalyancadan çeviriler yapıyor. Diavazo dergisi ve Kyriatiki Avgi gazetesine edebiyat eleştirileri yazıyor