Sırt yaklaşık çalışılmıştır, matbaa tarafından kontrol edilip, teyit edilsin lütfen.

Türkiye’nin Polisiye Ekspresi 221B Dergi 12.Sayısında Doğu Ekspresi’ni Karşılıyor

5 dakikalık okuma

Türkiye’nin tek polisiye kültür dergisi 221B Dergi, Agatha Christie’nin klasik eserinden tekrar uyarlanan Doğu Ekspresinde Cinayet’i karşılıyor.

 

Dizinin yönetmeni ve yeni Hercule Poirot’su Kenneth Branagh’ın yanı sıra oyunculardan Penelope Cruz, Daisy Ridley ve Manuel Garcia-Rulfo da röportajlarıyla 221B’nin konuğu oluyorlar.

221B’nin konukları bu kadarla bitmiyor. İletişim Yayınları’nca Türkçeye kazandırılan Mavi Liste, Koruyan El ve Münih Komplosu romanlarının yazarı Wolfgang Schorlau, dopdolu bir röportajla Ufuk Kaan Altın’ın konuğu…

Yerli polisiyemizin köklerine indiğimiz, 11.sayıda başlayan “Osmanlı’dan Günümüze Bizim Polisiye” dosyası ikinci ve son bölümüyle 221B’de!

Dosya kapsamında;

Üstad Erol Üyepazarcı, yine müstakil bir fasikül hacmindeki yazısı “Polisiye Romanın Türkiye’deki Öyküsü (1929-1990)” yazısıyla dosyanın açılışını yapıyor.

Not defterlerini çıkarın. “Güzeli yazılmıyor, olsa da beğenilmiyor” denilen yerli polisiyemizin “90’lardan Bugüne” en çarpıcı ve gözden kaçmaması gereken örnekleri isim isim, eser eser bu bibliyografyada.

Oğuz Eren, Tozlu Raflar sayfasını dosya konusuyla buluşturuyor, Peyami Safa’nın pek bilinmeyen kardeşini anlatıyor. “ ‘Öteki’ Safa: İlhami Safa’nın Fantastik Polisiyeleri” 221B’de!

Gerçek olaylardan ilhamla yaratılan yerli casus karakterimiz İngiliz Kemal, Doruk Tatar’ın kaleminden çok özel bir incelemeyle 221B’ye konuk oluyor.

Geçen sayıda Türkiye tarihinin gerçek seri katillerini Ercan Akbay, bu sefer Türkiye’nin Hannibal Lecter’larını yazdı. Kan donduran cinayetler tarihimiz Akbay’ın yazısında.

Dosya dışında;

Yerli polisiyenin üretken kalemlerinden Ayşe Erbulak, sahne polisiyesinin 65.yılını dolduran klasik eseri Fare Kapanı’nı ve yerli tiyatrodaki polisiye oyun örneklerini kaleme aldı.

Tülay Güneş Kılıç, önceki sayıda başlayan “Suç Edebiyatının ‘Diva’ları” serisinin yeni bölümünde “Eğlenceli Polisiyelerin Ekstantrik Kraliçesi Craig Rice” yazısıyla karşımızda.

Kuzey Rüzgârı’nı ilk sayıdan bu yana 221B sayfalarında estiren Ceyhan Usanmaz, Norveç’in genç ve güçlü isimlerinden Kristina Ohlsson’ı ve Türkiye’de de sevilerek okunan Arne Dahl’ı anlatıyor.

221B’nin çizgi roman inceleme arşivi yeni bir ismin, Dr.Batuhan Cantürk’ün yazılarıyla zenginleşiyor. “Psikoloji, Sinema ve Polisiye Edebiyat: Julia” incelemesi 221B’de.

Bir diğer çizgi roman incelemesi, Can Barslan’ın yarattığı Dedektif Sanlı karakteri üzerine Barlas Omay’ın renkli kaleminden geliyor.

Son dönemin en çarpıcı psikolojik polisiye dizilerinden Mindhunter, “Muhteşem Görsellikteki Bir Tiyatro Oyunu” gibi alt başlığıyla Kaya Heyse’nin kaleminden 12.sayıda.

Fulya Turhan’ın “Dedektifler Ne Yer Ne İçer” serisinde bu ay yine yerli bir karakter var: Celil Oker’in klasikleşen kahramanı Remzi Ünal.

Güncel polisiyemize dair bir diğer inceleme de Oylum Yılmaz’ın kaleminden geliyor; konumuz, yerli polisiyenin özgün kalemlerinden Algan Sezgintüredi…

Yigilante Karagöz bu ay polisiyeyle kesişen bir video oyununu inceliyor. Konumuz, “Asıl Macera Ölümden Sonra” başlığıyla Grim Fandango…

Ekran Dedektifi Ezgi Özcan, bu sayıda az bilinen ve kadın kahramanlarıyla karşımıza çıkan The Bletchy Circle dizisini yazdı.

Yeni bir polisiye öykü serisi, güçlü bir kalemden, Oğuzhan Aslan’dan geliyor. “Kuyu” serisinin ilk bölümü “Sahipsiz hayvanlar Barınağı” 221B’de!

Yerli polisiyenin incelikli isimlerinden Verda Pars, öyküsü “Gitme, Kal Benimle…” ile 221B okuruyla buluşuyor.

Yeni öykü kitabıyla okurun karşısına çıkmaya hazırlanan Cenk Çalışır, “Hayat İşte” adlı öyküsüyle 221B’de.

Bu sayının okur öyküsü, Murat Tırpan’dan geliyor: “Salondaki Ceset”, 221B’de.

**

Türkiye’nin tek polisiye kültür dergisi 221B’nin 12.sayısı;

Dergi satan gazete bayileri, kitap mağazaları ve süpermarketlerde,
hızlı kargo ve ödeme kolaylığıyla dukkan.mylosyayingrubu.com’da,

Dergilik ve dMags ile cebinizde ve tabletinizde!

Bizi Facebook, Twitter ve Instagram’da @221bdergi adıyla takip edebilirsiniz.

221B Dergi, bir Mylos Yayın Grubu markasıdır.

221B 12 Promo

Editör

Türkiye'nin ilk ve tek polisiye kültür dergisi.

Önceki Hikaye

“Doğu Ekspresinde Cinayet” Türkiye Yolculuğuna Sirkeci Garı’nda Başladı

Sonraki Hikaye

221B Polisiye İlk Roman Ödülü’nün Kazananı Açıklandı

En Son Yazılar