221B’nin 38. Sayısı Raflarda!

4 dakikalık okuma

221B’nin 38. sayısı “Hakikatin Ortaya Çıkması İçin Adli Bilimler” dosya konusu ve özel içerikleriyle okurlarla buluştu.

Polisiye kültür dergisi 221B, yeni sayısında adli bilimleri her yönüyle masaya yatırıyor. Prof. Dr. Halis Dokgöz editörlüğünde sadece polisiye okurları için değil, yazarlar, senaristler, yönetmenler için de başvuru kılavuzu niteliğinde bir dosya hazırladık.

Adli bilimler, hakikate ulaşmamızı, adaletin tecelli etmesini sağlar. Yazarımız Prof. Dr. Halis Dokgöz editörlüğünde adli bilimleri her yönüyle masaya yatırdık.

Adli bilimlerin nasıl ortaya çıktığını, tarih boyunca nasıl ilerleyip bugüne ulaştığını Halis Dokgöz ve Uğur Koçak’ın nefis yazısında göreceksiniz.

Prof. Dr. Kemalettin Acar, kan lekesinin yolcuğunu ve kan lekesi analizinin önemini anlatıyor. İngiltere’nin en önemli adli tıpçılarından, yazdığı bağımsız raporlarla davaların seyrini değiştiren, Forensic Science Research dergisinin de editörü Profesör Jason Payne-James sorularımızı yanıtladı.

Adli bilimler, onlarca alt daldan oluşuyor, bu alt dalların en önemlileriyle ilgili bilgiler de dosyamızın içinde.

6 Şubat depreminin ardından bölgede yaşanan kimliklendirme çalışmalarındaki sorunlara dair çok önemli bir yazıyı da okuyabileceksiniz.

Kolombiya’da önemli çalışmalara imza atan Jairo Pelàez Rincón, bir karikatürle çözülen ilginç bir dosyayı okurlarımız için yazdı, üstelik Kolombiya’daki adli tıp çalışmalarıyla ilgili birkaç sorumuzu da yanıtladı.

İnsan hakları alanında yıllardır çalışan, İstanbul Protokolü’nün ortaya çıkmasını sağlayan isimlerden Doç. Dr. Önder Özkalıpçı ile bağımsız adli tıp çalışmalarının önemini konuştuk.

Portekiz’de ve uluslararası kurumlarda önemli görevler üstlenen Prof. Duarte Nuno Vieira, adli tıp çalışmalarının yakın gelecekte nasıl olması gerektiğini anlattı.

Prof. Dr. Şevki Sözen, adli tıp uzmanı olarak hem mesleki deneyimlerini hem de danışmanlık yaptığı Müge Anlı ile Tatlı Sert programında vakaları ele alış yöntemlerini anlattı.

Dosya editörümüz Prof. Dr. Halis Dokgöz’e Türkiye’deki tüm adli tıp çalışmalarının detaylarını sorduk. Bildiklerinizi unutmanızı sağlayacak bu röportajı mutlaka okuyun.

Dosya dışı yazılarımız da yine çok çeşitli

Doruk Tatar, 2022’de yükselişe geçen casusiye türündeki dizi ve fimleri inceledi. Ekin Açıkgöz yeni bir yazı dizisiyle karşınızda: At, Edebiyat, Silah.

Batuhan Cantürk, çizgi roman inceleme sayfasında, artık klasikleşmiş bir eseri, Persepolis’i inceledi.

Ercan Akbay, hem gerçek seri katilleri anlatmaya devam ediyor, hem de “Kaderin Cilvesi” adlı yeni öyküsüyle aramızda.

Anıl Ceren Altunkanat, çocuklar için polisiye kitapları incelemeye devam ediyor, gündeminde “Dost” serisi var.

Onur Bayrakçeken, Oyun Dedektifi bölümünde “Chinatown Detective Agency”i inceledi.

Armağan Tunaboylu ve ÖzErenköy Kitap Kulübü’nün gündeminde Michael Connelly romanları var.

Fulya Turhan, bir Rus dedektif olan Arkady Renko’nun gastronomik tercihlerini yazdı.

Alper Kaya, “Yurttan Sesler Korosu” bölümünde Reha Mağden’in Yazgıların Tableti romanını inceledi.

221B, dopdolu yeni sayısıyla tüm Türkiye’de raflarda ve Mylos Dükkan‘da!

Editör

Türkiye'nin tek polisiye kültür dergisi.

Önceki Hikaye

Jason Arnopp'un İlk Romanı 'Jack Sparks'ın Son Günleri' Çıktı

Sonraki Hikaye

‘Cinayet Ustası’nın Ödüllü Yazarından ‘Sıra Dışı Kötülük’ Raflarda

En Son Yazılar