2023 Kayıp Rıhtım Okur Anketi’nde oylama süreci başladı: 221B, Yılın En İyi Dergisi Kategorisinde Aday

2 dakikalık okuma

2023 Kayıp Rıhtım Okur Anketi oylaması başladı. İlki 2009’da düzenlenen geleneksel Yılın EN’leri etkinliğinde bir önceki senenin kültür dünyası değerlendiriliyor.

Türkiye’nin ilk ve tek polisiye kültür dergisi 221B, “Yılın En İyi Dergisi” kategorisinde aday gösterildi. Mylos Kitap’tan yayımlanan Takris (Taha Y. Yüli) “Yılın En İyi Yerli Polisiyesi”ne aday oldu. Andrea Camilleri’nin Komiser Montalbano serisi de adaylar arasında yer aldı. Gecenin Kokusu, “Yılın En İyi Yabancı Polisiyesi” kategorisinde aday gösterildi.

Adaylarını Kayıp Rıhtım Forum üyelerinin seçtiği, Kayıp Rıhtım editörlerinin ise ön eleme ve tasnif sürecinden sorumlu olduğu 2023 Kayıp Rıhtım Okur Anketi oylaması bu yıl yeni kategoriler eşliğinde okurların karşısına çıkıyor.

Anketi düzenlerken gözetilen kıstaslar arasında edebiyat kategorisindeki adaylarda Türkçedeki birinci baskının ilk defa 2023 yılında yapılmış olması şartı arandı. Sinema filmlerinde ilk yaygın dolaşıma girilen tarih, dizi ve animelerde yıl içerisinde en az bir bölüm yayını; dergi, fanzin ve podcastler’de ise 2023 içerisinde en az bir bölüm/sayı yayımlama koşulu istendi.

2023 Kayıp Rıhtım Okur Anketi’nde oylama için son tarih 5 Temmuz 2024 olarak belirlendi.

Hatırlatma: Oy kullanabilmek için Gmail hesabı sahibi olmanız gerekiyor. Oylarınızı dilediğiniz kategorilerde kullanabilir, istediğiniz kategorileri es geçebilirsiniz. Ayrıca her kategoride birden fazla adayı tercih edebilirsiniz.

Editör

Türkiye'nin tek polisiye kültür dergisi.

Önceki Hikaye

Stephen King’in 'Enstitü' Romanı Dizi Oluyor

Sonraki Hikaye

Haftalık Polisiye Seyir Rehberi: Gerçek Suç Belgeselleri

En Son Yazılar