Selin Bak’ın, İstanbul’un karanlık sokaklarında bilimin etik sınırlarını zorlayan romanı Sonsuzluk Kapanı, Oğlak Yayınları’ndan çıktı.
Sonsuzluk Kapanı Hakkında
İnsan yaşamının “sonsuzluk” arzusunu, adaletin gri alanlarıyla buluşturan Sonsuzluk Kapanı, Türk polisiyesinin güçlü kadın karakterlerinden Başkomiser Asya’yı okurlarla tanıştırıyor. Ümraniye’nin sabah sislerinden Cevizli’nin koruluklarına, Gayrettepe Emniyet’ten mezarlıkların sessizliğine uzanan bu hikâye, yalnızca bir suçun değil, sistemin de izini sürüyor.

Bilim, ölüm ve vicdan üçgeninde geçen bir polisiye
Yaşlı bir kadının kaybolmasıyla başlayan soruşturma, kısa sürede İstanbul’un görünmeyen bir yüzünü ortaya çıkarıyor.Toplumun unutulmuş insanları, yasa dışı deneyler, kaybolan cesetler ve yozlaşmış kurumlar arasında Asya ve ekibi, yalnızca kayıpları değil, insanlığın kendi vicdanını da arıyor.
Yazar Selin Bak, gerilimi yalnızca olay örgüsünden değil, karakterlerin iç dünyasından besleyen bir üslupla, polisiye türüne yeni bir derinlik kazandırıyor. Sonsuzluk Kapanı, toplumsal eleştiri ile psikolojik gerilimi harmanlayan, sürükleyici ve düşündürücü bir roman olarak dikkat çekiyor.
Güçlü bir kadın karakter: Başkomiser Asya
Cesur, tutkulu, inatçı ve kırılgan… Asya, erkek egemen bir dünyada hem adaletin hem de kendi kadınlığının peşinde bir polis. Onun gözünden İstanbul, bir suç mahalli kadar bir ruh haritası. Yanında yer alan Komiser Çetin ise romanın vicdan terazisini tamamlayan, insani ve melankolik bir karakter olarak öne çıkıyor.
(Tanıtım bülteninden)



