Haftalık Polisiye Seyir Rehberi

2 dakikalık okuma

221B editörleri, bu haftanın polisiye seyir rehberinde farklı dijital platformlara yeni eklenen gerçek suç belgeselleri ve polisiye dizileri derledi.

Firar: Kaçak Âşıklar

Alabama’da uzun yıllar boyunca gardiyanlık yapan ve iş arkadaşları tarafından örnek gösterilen Vicky White’ın gerçek hikâyesi. Cinayet suçlamasıyla 75 yıl hapis cezasıyla yargılanmayı bekleyen mahkûm Casey White’a âşık olan Vicky, onu hapishaneden kaçırmak için bir plan yapar. Firar: Kaçak Âşıklar, şimdi Netflix’te yayında.

Menendez Brothers: Misjudged?

ABD’nin en medyatik davalarından biri olan Menendez Kardeşlerin ebeveynlerini öldürmesi, olaydan yaklaşık 30 yıl sonra oldukça beklenmedik bir platformda, TikTok’ta yeniden tartışılmaya başlandı. Cinayetlerin para için işlenip işlenmediği, kardeşlerin istismar kurbanı olup olmadığı ise hâlâ tartışma konusu. BluTV’nin Discovery+ seçkisine yeni eklenen bu gerçek suç belgeseli, cinayetlerin yanı sıra sosyal medyadaki tartışmaların perde arkasını da irdeliyor.

How I Caught My Killer

Disney+’a yeni eklenen How I Caught My Killer adlı gerçek suç belgesel dizisi, her bölümde farklı bir cinayet vakasını ele alıyor. Oldukça sıradışı cinayet davalarını tanık röportajları ve yeniden canlandırmalar ile ele alan How I Caught My Killer, polisiye severler için kaçırılmayacak yapımlardan.

gerçek suç belgeseli

Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez’in Hikâyesi

Canavar: Jeffrey Dahmer dizisinin yapımcıları tarafından yaratılan Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez’in Hikâyesi, Netflix’te haftalardır en çok izlenenler listesinde yer alıyor. Bu sezon, ebeveynlerini öldüren Lyle ve Erik Menendez kardeşlerin gerçek hikâyesine ışık tutmakla kalmıyor, aynı zamanda güçlü oyuncu kadrosu ve hikâye anlatımıyla da dikkat çekiyor. Hem gerçek suç meraklılarının hem de polisiye dram severlerin ilgisini çekecek bu dizi, henüz izlemediyseniz mutlaka göz atmanız gerekenler arasında.

Editör

Türkiye'nin ilk ve tek polisiye kültür dergisi.

Önceki Hikaye

14. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Onur Ödülleri ve Sinemaya Katkı Ödülü Belli Oldu

En Son Yazılar